Natuurlijke cosmetica en eco-vriendelijke non-food in 15 life-style merken.

Yaweco

Geavanceerde tandenborstels van bio-based plastic
Ondanks de stormachtige groei van biologische voeding en natuurcosmetica, is er weinig bewustzijn dat ook een tandenborstel schadelijke stoffen kan bevatten, die via de slijmvliezen het lichaam binnendringen. Om die reden maakt Yaweco tandenborstels van bio-based materialen en laat het zijn producten uitgebreid testen door onafhankelijke instituten om ftalaten, weekmakers en bisphenolen, maar ook andere substanties die niet in je mond thuishoren, gegarandeerd te weren.

Diep in het zwarte woud maakt Yaweco veilige tandenborstels met ergonomisch design. Daar waar technisch mogelijk gebruikt Yaweco bio-based materialen. Dat zijn grondstoffen van hernieuwbare bronnen en/of biologisch afbreekbaar volgens de DIN ISO 14855 norm. De afgeronde borstelharen komen met state-of-the-art-technologie tot stand. Goed afgeronde borstelharen zijn van belang om het tandvlees en tandglazuur te beschermen. Yaweco kwam in 2015 dan ook als testwinnaar uit de bus bij K-Tipp, de Zwitserse consumentenbond, in een test van 20 merken tandenborstels.

Yaweco

Bio-based borstelkoppen
Yaweco maakt niet alleen veilige tandenborstels, ook het milieu wordt zoveel mogelijk ontzien. Zo zijn de bio-based borstelkoppen van Yaweco vervangbaar. Deze borstelkoppen zijn verkrijgbaar in medium en zacht en een verpakking met refills bevat 4 borstelkoppen. De kindertandenborstel heeft een kindvriendelijk, ergonomisch handvat en is geschikt voor kinderen van 3 jaar en ouder.

Voor de productie maakt Yaweco gebruik van zonne-energie en een eigen koelwatercircuit. De tandenborstels van Yaweco kunnen worden ingezameld in containers voor recyclebare plastics.

Yaweco

De verpakking met refills
Yaweco maakt naast de tandenborstels ook flosdraad van pure zijde en natuurlijke was. Die is zachter dan conventioneel nylon flosdraad gemaakt met synthetische was.

Zijde is een natuurlijk, zacht materiaal met een poreus oppervlak, waardoor het zichtbaar beter reinigt dan nylon. De floshouder bevat een toevoeging die ervoor zorgt dat deze binnen enkele jaren composteert in een organische omgeving.

Yaweco

Flosdraad van pure zijde
Yaweco is in Duitsland inmiddels gevestigde orde in tandenborstel-land.

Deze zomer maakt Yaweco haar entree in Nederland. De tandenborstels en het flosdraad is onder meer verkrijgbaar via De Nieuwe Band, de coöperatieve groothandel in biologisch voeding die zich ook steeds meer richt op de groeiende behoefte aan veilige producten voor persoonlijke verzorging.

Voor meer informatie kijk op: www.yaweco.de

Yaweco